This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM

5 tips om je vruchtbaarheid te vergroten

Je vruchtbaarheid een boost geven? Lees hier 5 tips!

Volgens Freya heeft 1 op de 6 vrouwen moeite om zwanger te worden. Je kunt zelf een aantal dingen doen om de kans op een zwangerschap te vergroten.

1. Houd je voeten warm

In je lichaam stromen energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Deze voorzien alle plekken in je lijf van bloed, zuurstof en voedingsstoffen. De meridianen die naar je baarmoeder en eierstokken gaan, beginnen in je voeten. Als je vaak koude voeten hebt, dan verminder je de stroom naar je voortplantingsorganen. Het kan ook leiden tot een koude baarmoeder. Dit is in Chinese Geneeskunde een veel voorkomende oorzaak van onvruchtbaarheid.

2. Drink dagelijks een kop bouillon

Het Chinese systeem Nier speelt altijd een rol bij vruchtbaarheid. Om dit systeem goed te voeden is het advies om dagelijks een kop bouillon te drinken. Trek zelf soep van biologische botten. Je kunt de botten eerst roosteren in de oven (1,5 uur op 50 graden celcius). Zo haal je alle waardevolle voedingsstoffen eruit.

3. Bereid je lichaam voor

In China nemen paren ruim de tijd om zich voor te bereiden op een zwangerschap. Ze zorgen dat de gezondheid van zowel de man als de vrouw goed is. Een goede menstruatiecyclus is de basis. Kamp je met problemen als PMS, zware bloedingen, stolsels, een te lange of te korte cyclus, trek dan 3 maanden uit om je cyclus te reguleren.

4. Meten is weten

Door je cyclus bij te houden, kun je zien of je een goede menstruatiecyclus hebt. Dit kun je eenvoudig doen met een app. Om nog meer informatie uit je lichaam te halen, kun je een zogenoemde BBT-tabel bijhouden. Daarbij meet je dagelijks de temperatuur en kun je zien of er onregelmatigheden zijn.

5. Relax en ontspan

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan in deze omstandigheden. Iedere maand richting de menstruatie hoop je dat het deze keer niet raak is. Maar stress heeft een enorme invloed op je hormonen. En dat komt juist heel erg nauw bij het hele proces van vruchtbaarheid. Probeer genoeg lummel momenten in te bouwen in de dag, volg meditaties, doe yoga of Qigong. Met Tracker rust momenten Melanie Peters acupunctuur kun je zelf bijhouden hoe vaak je eens even niets doet, zodat je ontspant en je reservebatterij weer kunt opladen.

Acupunctuur ondersteunt!

Vruchtbaarheid binnen Chinese Geneeskunde is een apart vakgebied. Laat je ondersteunen door een acupuncturist die gespecialiseerd is in de begeleiding bij een kinderwens.

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

PLAATS EEN REACTIE