This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM
Acupunctuur Deventer YinTang

Doet acupunctuur pijn?

Doet acupunctuur pijn?

Als ik vertel dat ik acupuncturist ben, krijg ik regelmatig de reactie: “Iehhh! Dat is toch met die enge naaldjes?”. Mensen denken vaak dat acupunctuur pijn doet. Deze aanname is een drempel om je te laten helpen door een acupuncturist. Dat is erg jammer, want de acupuncturist kan heel veel voor je betekenen. Daarom neem ik jullie graag mee in de wereld van de acupunctuurnaald.

 

Soort naald

Acupunctuurnaalden zijn andere naalden dan die je kent van het ziekenhuis en de huisarts. Die zijn veel dikker, omdat ze een holte hebben waar iets in (medicijnen) of uit moet (bloed prikken). Acupunctuurnaalden zijn heel dun. Ik gebruik meestal 0,22 en 0,25 mm. Kun je je voorstellen hoe klein een millimeter is? En dan nog kleiner, maar een kwart van 1 mm!

 

Gevoel naald zetten

Wat je voelt, dat is heel verschillend. Meestal voel je helemaal niets. Dan is de naald al gezet en je hebt het helemaal niet in de gaten. Heel soms voel je dat de naald de huid binnen gaat. Je kunt het vergelijken met het epileren van een wenkbrauwhaartje. Je voelt een kleine prik, een kort moment van branderigheid, maar dit trekt snel weg.

 

Verschillen

Sommige punten zijn gevoeliger dan andere punten. Bijvoorbeeld omdat de huid dunner is. Of omdat het een energetisch krachtig punt is en je lijf al gespannen is. Dan zet ik de naald terwijl je diep in en uit ademt, waardoor het ongemak zo beperkt mogelijk gehouden wordt.

De gevoeligheid kan per behandeling verschillen. Niet alleen door de gekozen punten, maar ook door de omstandigheden. Je kunt gevoeliger zijn als je oververmoeid of gespannen bent. Ook voor en tijdens de menstruatie kan het anders aanvoelen.

Aantal naalden

De reclame van Centraal Beheer drijft de spot met acupunctuur. Ook ik moest er erg om lachen. Maar het staat erg ver van de werkelijkheid.

 

Ik gebruik zo min mogelijk naalden, gemiddeld 10 per behandeling. Soms kan met minder worden volstaan, soms zijn er meer nodig. De allereerste behandeling start ik met heel weinig naalden, zeker als je nog niet bekend bent met acupunctuur en het nog spannend vindt. Zo kun jij er aan wennen en kan ik zien hoe je reageert op een behandeling.

 

Ontspanning

Na het plaatsen van de naalden, is er juist tijd voor ontspanning. Het licht wordt gedimd, een rustig muziekje op de achtergrond.

Een van mijn patiënten vergeleek het met een saunabezoek. Omdat niets je afleidt en je zelf niet op de tijd hoeft te letten, kun je snel in een diepe ontspanning komen en lekker wegdommelen. Een half uurtje niet ‘aan’ geeft een relaxed gevoel.

In de tussentijd dat jij op de behandeltafel ontspant, blijf ik bij je in de buurt in dezelfde ruimte. Ik werk de behandeling uit en zoek extra kennis op in boeken. Mocht je vragen hebben terwijl je ligt met naaldjes, dan ben ik dus altijd dichtbij.

PLAATS EEN REACTIE