This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. quis bibendum auci elit.

Instagram feed

+ 01145928421 SUPPORT@ELATED-THEMES.COM
Acupunctuur Deventer Suhyeon-choi

Waarom specialisatie in vrouwenklachten?

Waarom specialisatie in vrouwenklachten?

En mannen dan? Dat is een vraag die ik regelmatig krijg. Ik ben opgeleid om een breed scala aan klachten te behandelen. Van hoofdpijn tot slapeloosheid. Voor zowel mannen als vrouwen. Toch heb ik er bewust voor gekozen om me te specialiseren in vrouwenklachten.

 

Complex

Een vrouwenlichaam zit anders in elkaar dan een mannenlichaam. Hormonen hebben een grote invloed op het lichaam en het humeur van vrouwen. Ook binnen de Westerse Geneeskunde wordt steeds vaker erkend dat een vrouwenlijf anders werkt dan een mannenlijf. Ik juich deze ontwikkeling erg toe.

Zo maakt professor Angela Maas zich sterk om meer onderzoek te doen naar hartklachten bij vrouwen. Vrouwen zijn anders dan mannen, ook als het om cardiologische aandoeningen gaat. Een hartinfarct bij vrouwen wordt eerder over het hoofd gezien, omdat ze geen typische klachten hebben zoals extreme pijn op de borst.

 

Specialisatie Chinese Geneeskunde

Vrouwenklachten zijn van oudsher een aparte specialisatie binnen de Chinese Geneeskunde. Mijn stages, bijscholingen en papers stonden allemaal in het teken van dit boeiende en complexe onderwerp. Ik geloof in specialisatie. Hoe groter de kennis en ervaring met een bepaalde aandoening, hoe effectiever je dit kunt behandelen.

Chinese geneeskunde bekijkt de ontwikkeling van de vrouw in verschillende fasen. Elke 7 jaar start een nieuwe periode in het leven van de vrouw. Iedere fase heeft eigen kenmerken en aandachtspunten. En vraagt dus ook om een andere manier van behandeling. In de blogs zal ik regelmatig aandacht besteden aan de verschillende fasen.

Photo by Suhyeon Choi on Unsplash

PLAATS EEN REACTIE